***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Йорданова за Гешев: Да не да занимава цялото общество с емоционалното си състояние. Приеха удължаване на бюджета


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 юни   

 

„ Съдебната промяна е належаща. 

Институцията на основния прокурор в България не е съответна на това, от което има потребност обществото. 

Главният прокурор очевидно се занимава с всичко друго, само че не и да провежда работата на Прокуратурата, с цел да се проверява всяко едно закононарушение обективно и всестранно, изключително тези от висок публичен интерес. 

Това, което наблюдавахме през вчерашния ден, имаше доста малко общо с правото “. 

Така разяснява протичащото се във Висшия правосъден съвет (ВСС) някогашният правосъден министър, понастоящем народен представител от ПП-ДБ, Надежда Йорданова.

***

***

***

„ Първият е заявката на част от членовете на ВСС[…]че са били подложени на напън “.

„ Вторият факт, който намирам за абсурден, е признанието на служителка на отдела за връзки с обществеността на Главна прокуратура и очевидец на Иван Гешев за това по какъв начин заплашителното писмо е стигнало до самия основен прокурор. Шофьор на прокуратурата е приел писмото, влезнал е във ВИП салона на летище „ София “ и го е занесъл на основния прокурор, като от самото начало остава усещането, че е знаел кой е източникът на въпросното писмо. Този въпрос също си заслужава да се прегледа по-детайлно “, сподели още министърът на правораздаването.

***

Единодушно, с 201 гласа „ за “ депутатите одобриха  на първо четене закон за удължение на към този момент снадки държавен бюджет. 

Удължаването планува увеличение на пенсиите от юли, както и подсигурява естественото разплащане на страната до влизането в действие на бюджет за 2023 година.

***

„ Записано е, че Сребърният фонд не се пипа, както и 4 милиарда и половина, това е минималният фискален запас, който би трябвало да се поддържа. В момента имаме 10 милиарда. Националният фонд постоянно, откогато България е в Европейски Съюз, се употребява по предопределение за заплащане “.

„ Не ви давам хрумвания по какъв начин да пишете песни, вие не ми давайте по какъв начин да пиша бюджет “. С тези думи финансовият министър Асен Василев се обърна към Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

***

Доналд Тръмп разгласи, че му е повдигнато обвиняване по отношение на работата му с класифицирани документи - най-сериозната правна опасност за президент на Съединени американски щати. Буря от престъпни следствия заплашва кандидатурата му за втори мандат в Белия дом.

***

Американският президент Джо Байдън съобщи, че към момента няма консенсус за това кой да поеме поста на общоприет секретар на НАТО.

Това стана малко, откакто Урсула фон дер Лайен, която беше спрягана за сериозен кандидат, отхвърли да има планове да се кандидатира за поста. От друга страна, разнообразни авторитетни издания оповестиха, че Англия има сериозен претендент.

***

Руснак бе погубен от акула в Червено море, край крайбрежията на египетския град Хургада, предадоха международните организации.

Според съветски медии мъжът е на двайсетина години. Руският общоприет конкул в Египет Виктор Воропаев разясни, че  не става дума за екскурзиант, а за непрекъснато пребиваващ в Египет руснак.

В интернет се завъртяха и фрагменти от самата офанзива.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР